Peiling: op 90 procent van de basisscholen bleven kinderen thuis

Peiling: op 90 procent van de basisscholen bleven kinderen thuis ANP

Op 90 procent van de basisscholen zijn sinds de heropening leerlingen thuisgebleven. Dat blijkt uit een peiling onder 1100 schooldirecteuren van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS). Het gaat naar schatting om 55.000 kinderen die de eerste dagen niet naar school zijn gekomen.

„Veel scholen maken zich zorgen over het begeleiden van deze leerlingen als het hele team al wordt ingezet om het dagelijks onderwijs op school in te richten", zegt Petra van Haren, voorzitter van de AVS in De Telegraaf. Volgens de schoolleiders zijn vooral kinderen thuisgebleven die een verhoogd gezondheidsrisico lopen. Uit de peiling komt naar voren dat het bij veel scholen gaat om een enkele leerling, maar bij 8 procent van de scholen gaat het om meer dan 10 procent van het totaal aantal leerlingen.

Ook blijkt volgens de AVS dat bij de helft van de scholen leraren uit voorzorg zijn thuisgebleven. „Op vijf procent van de scholen waren er niet voldoende leraren om alle klassen op school te laten komen", zegt Van Haren.

Nieuws

Meest gelezen

menu