Plasterk: pers moet zijn werk kunnen doen

Plasterk: pers moet zijn werk kunnen doen ANP

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken vindt dat journalisten in principe hun werk vrij moeten kunnen doen. Alleen specifieke redenen, zoals de veiligheid of als de ruimte te klein is, kunnen aanleiding zijn de pers te weren of niet iedereen binnen te laten.

Hij zei dat vrijdag naar aanleiding van het weren van pers bij een informatiebijeenkomst in Luttelgeest over een nieuw asielzoekerscentrum. Al eerder liepen media ook in andere plaatsen op tegen beperkingen voor verslaggeving over dit onderwerp. De VVD is daartegen en heeft de minister opgeroepen met de gemeenten in overleg te gaan.

Plasterk zei dat hij nog niet met de burgemeesters heeft gespn. ,roke,Er ligt een grote verantwoordelijkheid bij de gemeenten zelf om te kijken hoe ze de bijeenkomsten organiseren. Ze moeten daarover in de eerste plaats tegenover de gemeenteraad verantwoording afleggen.''

Maar het uitgangspunt is volgens de minister ,,dat als het effe kan en ook als het niet effe kan, de pers vrij zijn werk kan doen''.

Nieuws

Meest gelezen

menu