Politie houdt verdachte aan voor bedreigen CDA'er Omtzigt

Politie houdt verdachte aan voor bedreigen CDA'er Omtzigt ANP

De politie heeft een 26-jarige man uit Heerlen gearresteerd die wordt verdacht van het bedreigen van CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. Dit bevestigt de persofficier van het Openbaar Ministerie in Den Haag na berichtgeving van NRC.

Tijdens een demonstratie bij het gebouw van de Tweede Kamer tegen het coronabeleid werd Omtzigt gehinderd en kreeg hij doodsbedreigingen naar zijn hoofd geslingerd toen hij langsliep. Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib deed daarop aangifte bij de politie. Ook premier Rutte veroordeelde het gedrag. "Wat Omtzigt overkwam, dat is onacceptabel", zei Rutte.

Tijdens de betoging op donderdag 20 augustus keerde een grote groep mensen zich tegen de politie. Onder meer op de Lange Vijverberg tegenover het Torentje waren confrontaties tussen de politie en de demonstranten. Bij de demonstratie raakte een agent gewond en zijn meerdere arrestaties verricht.

Een paar van de demonstranten zitten nog vast, onder wie een 42-jarige man uit Den Haag. Hij werd woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee maanden, waarvan een maand voorwaardelijk, voor geweld tegen de politie en opruiing. De politierechter legde daarnaast taakstraffen op aan mannen uit Etten-Leur en Sint-Willebrord.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu