Politie spreekt van een 'rustige Koningsdag'

Politie spreekt van een 'rustige Koningsdag' ANP

De politie kijkt terug op een rustig verlopen Koningsdag. Agenten in heel Nederland deelden het afgelopen weekeinde en op maandag in totaal 719 boetes uit.

"Koningsdag 2020 lijkt vooralsnog erg rustig te zijn verlopen", stelt de politie. In de nacht voorafgaand aan Koningsdag lag het aantal uitgeschreven boetes op 309. Op zaterdag waren dat er 345. Tot maandagmiddag 16.00 uur werden 65 personen bekeurd.

Volgens de politie houden de meeste mensen zich goed aan de coronamaatregelen. Bij verkeerslichten ontstonden er soms opstoppingen van fietsers waardoor de anderhalve meter tussenruimte niet in acht werd genomen. Ook motorrijders hielden zich niet altijd aan die richtlijn als bijvoorbeeld gezamenlijk werd getankt of ergens werd gestopt, aldus de politie.

Jongeren hielden zich ook niet altijd aan de richtlijnen. Zo maakten agenten dit weekeind op een aantal plekken verspreid over het land een einde aan feestjes in woningen of tuinen. In de meeste gevallen gaven mensen direct gehoor aan de aanwijzingen van de politie. Eenheid Midden-Nederland meldde een aantal spuugincidenten.

Op populaire plaatsen waren extra maatregelen genomen om de toestroom van mensen te ontmoedigen. Zo gold voor de grachten in het centrum van Amsterdam een vaarverbod.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu