Politie start grote zoektocht naar wie 22 vermoorde vrouwen zijn

Het lichaam van het Heulmeisje, die in 1976 werd gevonden langs de A12 in Maarn, werd jaren later door het NFI onderzocht om te proberen met moderne technieken de identiteit te achterhalen.

Het lichaam van het Heulmeisje, die in 1976 werd gevonden langs de A12 in Maarn, werd jaren later door het NFI onderzocht om te proberen met moderne technieken de identiteit te achterhalen. Foto: ANP

De Nederlandse, Duitse en Belgische politie zijn samen met Interpol een campagne gestart om de identiteit te achterhalen van 22 meisjes en vrouwen die vermoedelijk zijn vermoord en vervolgens achtergelaten in een van de drie landen. De meeste zaken spelen zich af tussen 1990 en 2010, maar de meest recente is een Belgische zaak uit 2019. Op de lijst van slachtoffers staan negen Nederlandse zaken.

Voor de lancering van de campagne genaamd Identify Me hebben bekende vrouwen uit de deelnemende landen een gezamenlijke, meertalige video opgenomen waarin ze het publiek oproepen namen en informatie door te geven over de vermoorde vrouwen. Voor Nederland doen zangeres S10 en actrice Carice van Houten mee.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's