Politie toont man die hoofd Amzieb achterliet

Politie toont man die hoofd Amzieb achterliet ANP

De politie toont dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht beelden van de man die vorige week het hoofd van Nabil Amzieb achterliet op een stoep in Amsterdam.

De man die het hoofd plaatste voor een waterpijpcafé aan de Amstelveenseweg, is gefilmd door een particuliere bewakingscamera. Hierop is onder meer te zien dat de man rustig met een zak in zijn handen loopt op weg naar de shishalounge. Op de beelden is ook te zien dat hij na het achterlaten van het hoofd in een soort looppas in de richting van het Stadionplein rent.

Onderzoek wees uit dat het hoofd van Amzieb woensdagochtend 9 maart al voor 05.00 uur is achtergelaten op de stoep voor de Fayrouz Lounge. Een voorbijganger maakte bij de politie melding van de lugubere vondst.

Brandende auto

De politie deed aanvankelijk een beroep op de man om zich zelf te melden. Nu is toch besloten de bewakingsbeelden openbaar te maken. Een dag voor de vondst van het hoofd werd in een brandende auto in Amsterdam-Zuidoost het onthoofde lichaam gevonden van de 23-jarige Amzieb. Op woensdag werd een tweede brandende auto in Amsterdam-Zuidoost gevonden, die gelinkt is aan de zaak.

Via de uitzending wil de politie meer weten over een man die gekleed was in een gewatteerde jas en die mogelijk op de verschillende locaties is gezien. Ook heeft de politie nog geen zicht op de vijfde plaats delict, namelijk de plaats waar het slachtoffer mogelijk is vastgehouden. Verder is de politie op zoek naar mensen die Amzieb na vrijdagavond 4 maart hebben gezien of weten wat hij daarna heeft gedaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu