Politieacties Brussel gelinkt aan Franse zaak

Politieacties Brussel gelinkt aan Franse zaak ANP

De Belgische autoriteiten hebben vrijdag twee huiszoekingen uitgevoerd die gelinkt waren aan de verijdelde aanslag in de Franse stad Argenteuil donderdagavond. Daarbij zijn drie personen opgepakt, aldus een persbericht van het federaal parket.

Vrijdagochtend vielen de autoriteiten een woning binnen in Vorst. Daarbij werd Tawfik A. opgepakt. Het OM meldt dat de verdachte tijdens zijn arrestatie gewond raakte aan het been.

Ook in Sint-Gillis werd een persoon opgepakt, Salah A., aldus het OM.

Schaarbeek

Daarbij was er aan het begin van de vrijdagmiddag een politieactie en huiszoeking nabij het Meiserplein in Schaarbeek. Een persoon, die niet op aanwijzingen van de politie reageerde, werd neergeschoten. Gewond werd hij daarna meegesleurd en opgepakt.

Media berichtten dat het zou gaan om de gezochte terreurverdachte Mohamed Abrini, maar dat zou worden ontkend door het federaal parket. Het parket wilde vrijdag alleen bevestigden dat er iemand is opgepakt, die gewond raakte aan het been.

Explosieven

Op beelden die rondgingen op sociale media was te zien hoe een robot de rugzak van de persoon werd onderzocht. Mogelijke explosieven werden gecontroleerd onschadelijk gemaakt. Bij het begin van de inval klonken explosies door zogeheten flitsgranaten om eventuele aanwezigen te desoriënteren.

Het doorgaans drukke verkeersplein was afgesloten voor al het verkeer. Trams konden niet verder rijden en publiek en pers werden op afstand gehouden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu