PvdA-politicus op matje na Wilders-tweets

PvdA-politicus op matje na Wilders-tweets ANP

De landelijke PvdA roept de voorzitter van de partijafdeling in Katwijk op het matje. Willem den Hertog schreef op Twitter een doodsverwensing aan het adres van politicus Geert Wilders. De afdeling Katwijk distantieert zich van de uitspraak en komt later later donderdagmiddag bijeen in spoedberaad.

PvdA-voorzitter Hans Spekman zei donderdag de tweets van Den Hertog afschuwelijk te vinden. ,,Ze zijn misplaatst en fout. Hier nemen wij afstand van. Wij voeren het debat op inhoud.''

Den Hertog twitterde te hopen dat ,,Wilders sterft aan een hartaanval in bed (al dan niet tussen de benen van een links kamerlid)''. Op dit bericht volgde nog een tweet: ,,Maar als er dan toch een kogel aan te pas komt, dan groot genoeg om er 'Van het dankbare Nederlandse volk' op te graveren’’.

Reactie

Hij verwijst daarmee naar de uitspraak van Wilders deze week dat áls er een kogel komt, deze van links komt ,,met de letters PvdA op de zijkant'' geschreven. Wilders zei dat naar aanleiding van uitspraken van PvdA-voorzitter Spekman dat de PVV'er een gevaar voor de democratie en rechtsstaat zou zijn.

Den Hertog liet donderdag aan Omroep West weten dat het niet in hem was opgekomen de tweets te verwijderen, maar kort daarna laat hij toch op zijn eigen account weten: ,,Er is commotie ontstaan over door mij verzonden tweets over Wilders. Die tweets had ik gezien de reacties niet moeten versturen.''

Wilders noemt de tweets ,,schokkend''. ,,Misschien dat PvdA-voorzitter Spekman nu begrijpt wat ik bedoelde.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu