RIVM: kabinet loopt vooruit op adviezen deskundigen

RIVM: kabinet loopt vooruit op adviezen deskundigen ANP

De aangekondigde versoepeling van veel coronamaatregelen wordt nog niet gesteund door de adviseurs waarop het kabinet tot dusver heeft gevaren. "Er is alleen een perspectief geschetst" en er moet de komende weken steeds "naar gekeken worden" of het virus niet toch weer dreigt op te flakkeren, zei Jaap van Dissel van het RIVM, de voorman van de deskundigen in het Outbreak Management Team, tijdens een briefing in de Tweede Kamer.

Tot dusver wachtte het kabinet doorgaans de adviezen van het OMT af en volgde dat in de meeste gevallen op de voet. Tussen de eerste versoepelingen op 11 mei en de nieuwe besluiten over de beperkte opening van onder meer de horeca zitten nog nieuwe momenten voor het OMT om advies te geven. En dan zal het OMT daar nauwkeurig naar kijken en er een wetenschappelijk onderbouwing aan geven.

"We moeten tussendoor bij de routekaart steeds kijken of we de goede kant op gaan en blijven gaan en of er toch niet indicaties zijn van toename van infecties tot een niveau dat we misschien weer te veel in de problemen komen", aldus Van Dissel. Bij de versoepeling zal nadrukkelijk ook worden gekeken naar de ervaringen in het buitenland.

Nieuws

Meest gelezen

menu