Krijg je een uitnodiging voor een coronasneltest? Die is vals. RIVM waarschuwt voor nepmails waarin om bankgegegevens wordt gevraagd

RIVM waarschuwt voor valse coronamails ANP

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt voor een vals e-mailbericht dat op het eerste gezicht van deze organisatie lijkt te komen. De lezers daarvan wordt gevraagd een afspraak voor een coronasneltest te maken.

In de e-mail staat dat mensen in de nabije omgeving besmet zijn geraakt met het coronavirus. De geadresseerde kan zogenaamd kosteloos een afspraak maken voor een sneltest door op een link in de e-mail te klikken.

Afzender vraagt om bankgegevens, dat doet RIVM nooit

Aansluitend worden diens bankgegevens gevraagd. Maar het is allemaal vals. ,,Het RIVM verzendt geen berichten over (mogelijke) besmettingen met het coronavirus bij u in de buurt en zal nooit vragen om bankgegevens", aldus een woordvoerder.

Advies: klik niet op de link in de mail

Het RIVM roept ontvangers van de mail op om niet op de link in het bericht te klikken, het genoemde telefoonnummer niet te bellen en de e-mail direct te verwijderen. Ze kunnen melding doen van fraude ( www.fraudehelpdesk.nl ).

Nieuws

menu