Radio West stopt met programma van Johan Derksen

Radio West stopt met programma van Johan Derksen ANP

Radio West heeft Johan Derksen aan de kant gezet na zijn uitspraken over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Omroep West laat donderdag weten dat zijn radioprogramma Muziek voor Volwassenen, dat hij in het weekend presenteerde, wordt stopgezet.

De omroep heeft de beslissing genomen uit respect voor alle vrouwen die ooit met seksuele intimidatie, aanranding of verkrachting te maken hebben gehad, zegt hoofdredacteur Henk Ruijl. "De excuses die zijn aangekondigd komen te laat. Los van de uitkomsten van het onderzoek door het OM: we wisten best dat we met Johan een unieke en eigenzinnige presentator op zender haalden, maar dat kan niet betekenen dat hij dingen uitdraagt die zo ver afstaan van wat wij als omroep tot onze waarden vinden behoren."

Derksen zei dinsdag in Vandaag Inside dat hij vijftig jaar geleden een bewusteloze vrouw met een kaars gepenetreerd zou hebben. In de uitzending van woensdag nuanceerde hij dit en zei hij dat er geen penetratie had plaatsgevonden. Het Openbaar Ministerie liet weten onderzoek te gaan doen naar de uitspraken. Derksen zal donderdagavond in Vandaag Inside zijn excuses aanbieden.

Nieuws

Meest gelezen

menu