Rapper Kempi opnieuw de cel in

Rapper Kempi opnieuw de cel in ANP

Rapper Kempi is vrijdag veroordeeld tot 12 maanden celstraf. Hij krijgt deze straf van de rechtbank omdat hij 5,4 gram cocaïne en een automatisch vuurwapen thuis had liggen. Het Openbaar Ministerie (OM) had 15 maanden cel geëist.

De rapper moet ook nog 97 dagen de cel in, omdat hij eerder vervroegd is vrijgelaten. Dit was op voorwaarde dat hij geen nieuw strafbaar feit zou plegen.

Hij erkende eerder bij de behandeling van zijn zaak dat hij het vuurwapen in zijn bezit had. Hij zei het nodig te hebben voor een videoclip. Aan een nepwapen kon hij niet zo snel komen. ,,Het echte wapen was het enige dat ik op dat moment kon vinden'', aldus de rapper.

Gevolgen voor carrière

Volgens zijn advocaat was de rapper juist bezig zijn leven weer op de rails te krijgen, onder meer door een nieuw album uit te brengen. Als de rapper een lange celstraf krijgt, heeft dat gevolgen voor zijn carrière. ,,Er is in hem geïnvesteerd'', pleitte destijds zijn advocaat Frijns. De rechter vond dat geen argument, omdat hij als maar weer met justitie in aanraking komt.

Kempi was bij de uitspraak aanwezig.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu