Rechtszaak van Keith Bakker op 17 februari

Rechtszaak van Keith Bakker op 17 februari ANP

De van misbruik verdachte Keith Bakker staat op 17 februari voor de rechtbank in Amsterdam voor de inhoudelijke behandeling van zijn rechtszaak. Dit bleek dinsdag op de laatste voorbereidende zitting, waar Bakker niet zelf bij aanwezig was.

Het OM verdenkt 'verslavingsgoeroe' Bakker (60), bekend van televisieprogramma’s, ervan dat hij een seksuele relatie met een minderjarige vrouw heeft gehad. Ook verwijt het OM Bakker dat hij nog als hulpverlener heeft gewerkt, terwijl hij sinds 2012 een beroepsverbod had.

Bakker zat recent in het Pieter Baan Centrum. De rechtbank verwacht op 1 februari het rapport over het psychologisch onderzoek. Daarna schrijft de reclassering nog een rapport met daarin een advies aan de rechtbank. Bakker zou volgens zijn advocaat al van zijn behandelaars hebben gehoord dat ze geen behandeling in een forensisch kader zullen adviseren.

Bakker zit sinds oktober 2019 vast. Volgens justitie heeft hij een toen 16-jarige vrouw van het voorjaar 2016 tot augustus 2018 misbruikt in Hilversum, Amsterdam, Londen en Saint-Tropez. Hij ontkent dit en zegt dat hij een relatie met haar had. Hij is ook van mening dat hij het beroepsverbod niet heeft overtreden met zijn opleidingen aan aspirant-trainers. Volgens hem viel dat buiten het beroepsverbod.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu