Regisseur Pieter Kuijpers is terug met 'komische coronathriller'

Regisseur Pieter Kuijpers is terug met 'komische coronathriller' ANP

Regisseur Pieter Kuijpers levert komende week voor het eerst in bijna vijf jaar een speelfilm af. Hij heeft de thriller Lockdown opgenomen in samenwerking met de Toneelgroep Maastricht. Het resultaat wordt komende week op sociale media gelanceerd.

Kuijpers had in het verleden succes met bioscoopfilms als Van God los, TBS en De Griezelbus. De film Lockdown is een komische thriller over het leven in quarantaine. Het verhaal gaat over de twee artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht. De een (Michel Sluysmans) maakt zich zorgen om zijn gezondheid en het voortbestaan van het toneelgezelschap, de ander (Servé Hermans) is hard op zoek naar nieuwe manieren waarop de Toneelgroep zich kan redden. Zo wordt het idee voor deze film geboren die ze samen met hun vrouwen thuis vanachter hun computer opnemen.

Kuijpers en Toneelgroep Maastricht maakten in 2018 eerder samen de toneelthriller Zwart Water. Het theatergezelschap sloeg drie weken geleden alarm over de financiële problemen die dreigen door het sluiten van alle theaters als gevolg van de coronacrisis.

Nieuws

Meest gelezen

menu