'Relschoppers Heesch kwamen van buitenaf'

'Relschoppers Heesch kwamen van buitenaf' ANP

De meeste relschoppers die maandag betrokken waren bij de demonstratie tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Heesch, kwamen niet uit de gemeente zelf. Dat zei VVD-fractievoorzitter Jack van der Dussen van Bernheze, waar Heesch onder valt, dinsdagochtend tegen BNR.

,,Het begon met een vreedzaam protest van omwonenden. Maar toen kwamen er van die radicale groepen op af die het eigenlijk verpesten voor mensen die vreedzaam willen protesteren. Wat ik begreep zijn die voornamelijk van buiten Heesch gekomen'', aldus Van der Dussen.

Het gemeentebestuur wil hooguit tien jaar maximaal vijfhonderd vluchtelingen opvangen. Op het moment van de rellen was een commissievergadering aan de gang. ,,Er werd flink tegen de ruiten gebonkt, wij konden ons niet meer verstaanbaar maken. Politie en ME vonden het beter dat we de raadszaal verlieten.''

Bij de ongeregeldheden zijn zeker drie arrestaties verricht. De politie kon dinsdagochtend niet zeggen of de meeste relschoppers inderdaad van buiten Heesch kwamen. Ook is nog niet bekend waarvoor de verdachten precies zijn opgepakt en of ze nog vastzitten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu