Rembrandt blikvanger op TEFAF

Rembrandt blikvanger op TEFAF ANP

De Duitse kunsthandel Daxer & Marschall biedt een portret van een jonge Rembrandt uit circa 1630 te koop aan. Op het schilderij van ongeveer 40 bij 45 centimeter is Rembrandt afgebeeld toen hij ongeveer 25 jaar oud was. Tot de jaren zeventig werd gedacht dat het portret door de meester zelf was gemaakt. Daarna gingen kunstexperts ervan uit dat een van Rembrandts leerlingen het heeft geschilderd in zijn atelier. Ook Van de Wetering meent dat het in Rembrandts atelier is gemaakt.

De schilderijen zijn de topstukken op de TEFAF, die vanaf vrijdag zijn 29e editie beleeft. Verzamelaars, kunstliefhebbers en museumcuratoren kunnen daar terecht voor tienduizenden kunstwerken uit de hele wereld. Zo zijn er ook schilderijen te koop van bekende kunstenaars als Pablo Picasso, Henri Matisse en Joan Miró.

Egyptische kan

Een van de oudste objecten op de beurs is een Egyptische kan uit circa 3500-3300 voor Christus. De kan is van klei gemaakt tijdens de zogeheten Naqadacultuur in het oude Egypte. Aan beide zijden is het gedecoreerd met negen flamingo's. Een van de duurste objecten is een manuscript van de Gebroeders Van Limburg uit circa 1407, met dertig tekeningen. De vraagprijs loopt in de tientallen miljoenen euro's.

Op de tiendaagse kunstbeurs bieden 269 handelaren uit talloze landen schilderijen, beeldhouwwerken, antiek, juwelen, zeldzame boeken en design aan. Vorig jaar trok de TEFAF zo'n 75.000 bezoekers uit 65 landen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu