Domper bij feestje Afsluitdijk. Rijkswaterstaat voelt de pijn van ontwerpfouten en financieel debacle

De zoveelste vertraging bij de renovatie van de Afsluitdijk en het financiële debacle van mogelijk 325 miljoen euro bij de spuisluizen zijn bij Rijkswaterstaat hard aangekomen.

Bij de bijeenkomst over 90 jaar Afsluitdijk werd ook de fototentoonstelling 'Na ons de zonvloed' van fotograaf Kadir van Lohuizen geopend. De foto's geven een beeld van gebieden die bedreigd worden door het stijgende water door de klimaatverandering.

Bij de bijeenkomst over 90 jaar Afsluitdijk werd ook de fototentoonstelling 'Na ons de zonvloed' van fotograaf Kadir van Lohuizen geopend. De foto's geven een beeld van gebieden die bedreigd worden door het stijgende water door de klimaatverandering. Foto: Simon Bleeker

,,Mensen van ons werken met heel hun ziel en zaligheid aan dit project en toch is het fout gegaan, ondanks diverse controles van derden. Dat doet echt pijn”, zo verklaarde hoofdingenieur-directeur Louis Schouwstra van Rijkswaterstaat Midden-Nederland zaterdag in Kornwerderzand tijdens een bijeenkomst over het 90-jarig bestaan van de Afsluitdijk. Die pijn wordt gevoeld doordat medewerkers er regelmatig op worden aangesproken, zo legde Schouwstra desgevraagd uit. ,,Ze ervaren dat als lastig, omdat ze zich moeilijk kunnen verdedigen.” De aantijgingen dat Rijkswaterstraat onvoldoende technische kennis in huis heeft, bestreed hij ten stelligste: ,,We hebben tweeduizend ingenieurs in dienst. Dat is niet niks.”

Ontwerpfouten bij spuisluizen

Nieuws

menu