Rotterdam stroomt vol met Feyenoordsupporters

Supporters van Feyenoord in het centrum van Rotterdam voorafgaand aan de Conference League finale tussen Feyenoord en AS Roma. Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Het centrum van Rotterdam stroomt vol met Feyenoordsupporters, die zich opmaken voor de finale van de Conference League die woensdagavond in de Albanese hoofdstad Tirana wordt gespeeld.

Onder meer in de cafés rond het Schouwburgplein zijn al enkele honderden supporters bijeen en schalt You’ll Never Walk Allone van Lee Towers uit de luidsprekers. Op de straten zijn zingende groepen supporters in clubshirts onderweg naar de vele plekken in de stad waar de wedstrijd tegen AS Roma woensdagavond te zien zal zijn. Her en der wordt vuurwerk afgestoken.

Uitverkocht

Rotterdam heeft alles in gereedheid gebracht voor supporters om op grote schermen de eindstrijd te volgen. Op veel plaatsen, zoals op het Stadhuisplein, bij de Erasmusbrug, het Noordplein, de Oude Haven en andere locaties in de stad komen mensen bij elkaar om de wedstrijd te volgen. Vrijwel alle kaarten voor deze kijkavonden zijn uitverkocht.

Op het Stadhuisplein zijn al zeker 1000 mensen de toegangscontrole gepasseerd, zeggen aanwezige beveiligers. Daar wordt het hossende publiek voorafgaande aan de wedstrijd opgewarmd met muziek. Rond het plein staan grote schermen opgesteld.

Op het plein Binnenrotte verwachten de organisatoren van ‘Ons Feyenoord Event’ 8000 bezoekers. Rond 18.00 uur, drie uur voor de aftrap in Tirana, was het nog rustig te noemen met ongeveer vierhonderd mensen.

Nieuws

menu