Schade botsing trein en vrachtwagen Roermond groter dan gedacht

Schade botsing trein en vrachtwagen Roermond groter dan gedacht ANP

De schade die is ontstaan door de aanrijding donderdagmiddag tussen een Intercity en een vrachtwagen op een beveiligde spoorwegovergang in Roermond is groter dan verwacht. Volgens spoorbeheerder ProRail is er daardoor langer geen treinverkeer mogelijk tussen Roermond en Weert.

Donderdag liet ProRail nog weten dat door de aanrijding er tot vrijdagochtend geen treinen tussen Sittard en Weert zouden rijden. Van Roermond richting Sittard rijden inmiddels weer treinen, aldus ProRail. Maar voor het traject Roermond-Weert is nu de verwachting dat het treinverkeer pas in de loop van de middag kan opstarten.

De berging van de trein, vrachtwagen en lading is in de nacht van donderdag op vrijdag afgerond. Rond 03.00 uur begonnen de herstelwerkzaamheden. Naast herstelwerk aan de bovenleiding moeten er ook spoorstaven worden vervangen.

Spoorweg

De vrachtwagen stond op de spoorweg. Op een filmpje is te zien dat de chauffeur probeerde de machinist nog te waarschuwen, maar hij kon niet voorkomen dat de trein tegen zijn vrachtwagen aan reed. De vrachtwagen was geladen met rollen papier, die deels naast de trein belandden.

Door het ongeluk raakten twee inzittenden van de trein gewond. Ze hadden nekklachten en hebben zich laten behandelen door ambulancepersoneel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu