Selfiemakende gijzelaar wilde bom beter zien

Selfiemakende gijzelaar wilde bom beter zien ANP

De man die dinsdag in het gekaapte vliegtuig op Cyprus een foto van zichzelf en de kaper liet maken, deed dat om de vermeende bomgordel van de luchtpiraat beter te kunnen bekijken. De 26-jarige Brit Ben Innes heeft dat woensdag tegenover Britse media verklaard.

Terwijl de wereld in spanning de ontknoping van de kaping op het vliegveld van Larnaca volgde, vroeg Innes een stewardess om hem samen met de kaper op de foto vast te leggen. De kaper gaf daar toestemming voor. ,,Ik weet niet zeker waarom ik het deed. Ik dacht: als die bom echt is, dan maakt het ook niks meer uit, dus ik nam de kans om het een beetje beter te kunnen bekijken,'' aldus Innes. ,,Dit is vast de beste selfie ooit.'' De foto ging via onder andere sociale media de wereld over.

Innes was een van de 55 passagiers in het toestel dat op een binnenlandse vlucht van het Egyptische Alexandrië naar Caïro werd gekaapt door een Egyptenaar die met een bomgordel dreigde. Die bomgordel bleek later nep. Behalve passagiers waren zeven bemanningsleden aan boord. Onder de passagiers waren zes Nederlanders.

Innes was als medewerker van een gezondheidsorganisatie op terugreis van een zakentrip. Hij was een van de drie gijzelaars die tot het laatste moment door de kaper werden vastgehouden. Ze konden het vliegtuig verlaten kort voordat de kaper, Seif al-Din Mustafa, zich overgaf.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu