Slob adviseert ouders aan te dringen op hele lesdagen

Slob adviseert ouders aan te dringen op hele lesdagen ANP

Ouders die niet willen dat hun kinderen voor halve dagen naar school gaan, kunnen naar de medezeggenschapsraad stappen, adviseert onderwijsminister Arie Slob. Hij wil dat de scholen na 11 mei, wanneer kinderen voor de helft van de tijd naar school mogen, hele dagen open zijn. Anders sluiten de tijden niet aan bij die van de naschoolse opvang.

Vrijdag klaagden brancheverenigingen voor de kinderopvang dat meer dan de helft van de scholen zich niet aan dit uitgangspunt houdt. Kinderen zouden dan uren moeten wachten voor ze op de opvang terechtkunnen.

Slob vindt het jammer dat sommige scholen nog geen goede afspraken hebben met de kinderopvang. "Dit kan niet en moeten we ook niet willen. De scholen hebben nog tien dagen om het goed te regelen."

Vorige week zei de minister al dat kinderen hele dagen naar school moeten. Slob benadrukt dat hij scholen hier niet toe kan dwingen. Die verantwoordelijkheid ligt volgens hem op lokaal niveau. "Maar laten we dit goed regelen, zodat de kinderen niet voor dichte deuren komen te staan."

Nieuws

Meest gelezen

menu