Staatssecretaris: oproep schone politieauto's

Staatssecretaris: oproep schone politieauto's ANP

De overheid moet het goede voorbeeld geven als het om het milieu gaat. Dat zei staatssecretaris Sharon Dijksma (Milieu) vrijdag in reactie op het nieuws dat de politie overweegt vervuilende dieselvoertuigen te kopen. Ze hoopt dat ook de politie gaat proberen het goede voorbeeld te geven.

Er is heel veel aanleiding om toch nog eens goed naar de aanbesteding te kijken, vindt Dijksma. Ze deed de oproep om ook te kijken naar de mogelijkheden om schone auto's in te kopen. Ze wees op de afspraak om het wagenpark van de overheid te vernieuwen waar dat kan, en zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.

In de geplande aanbesteding voor politieauto's mogen alleen diesels meedoen en geen schone hybride- of benzinewagens, meldde Natuur en Milieu vrijdag. De organisatie noemt het ongehoord dat de overheid inzet op duurzame brandstoffen, maar zelf voor onzuinige dieselauto’s kiest. Zeker nu het laatste jaar gebleken is dat dieselvoertuigen op de weg veel meer vervuilen dan mag.

Diesel is voor de politie naar eigen zeggen de goedkoopste optie, omdat ze geen motorrijtuigenbelasting met dieseltoeslag hoeft te betalen. Gewone consumenten en bedrijven betalen die wel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu