Staatssecretaris snapt ongeduld gedupeerden toeslagenaffaire

Staatssecretaris snapt ongeduld gedupeerden toeslagenaffaire ANP

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Financiën) snapt het ongeduld van gedupeerden van de toeslagenaffaire. Een aantal van hen schreef de bewindsvrouw dinsdag een brief dat hun geduld opraakt.

"Het moet snel gebeuren, maar het is ook een enorme klus", zei de bewindsvrouw in het televisieprogramma Op1. Van Huffelen gaat contact opnemen met de gefrustreerde briefschrijvers.

Volgens de staatssecretaris wordt er hard gewerkt binnen de Belastingdienst om de ouders te compenseren. Ze moet zo'n 20.000 ouders compenseren voor beleid in het verleden. Daarvoor is een half miljard uitgetrokken. Ze hoopt deze zomer de eerste ouders te kunnen compenseren.

Etnisch profileren

In de toeslagenaffaire werden ouders de dupe van een ontspoorde jacht op fraude met de kinderopvangtoeslag. Daarbij werd door de fiscus ook gebruik gemaakt van etnisch profileren, erkende de Belastingdienst deze week.

Van Huffelen sluit niet uit dat controle op basis van een tweede nationaliteit nog ergens bij de Belastingdienst gebeurt. Maar in de hoofdsystemen gebeurt het volgens haar niet meer. Ze riep medewerkers van de fiscus op naar voren te komen als ze weten dat het alsnog gebeurt. "Het mag gewoon niet."

Nieuws

Meest gelezen

menu