Stedentripper annuleert weekendje Brussel

Stedentripper annuleert weekendje Brussel ANP

Vanwege de aanslagen in Brussel annuleren vakantiegangers hun stedentripje naar de Belgische hoofdstad voor komend weekend. Ze stellen het uit of kiezen voor een andere bestemming, laten Thomas Cook Nederland (Neckermann en Vrij Uit) en De Jong Intra Vakanties woensdag weten.

,,Wij hadden zo'n vijftien boekingen voor komend weekend. Maar mensen zeggen: 'we gaan maar even niet'. We zien ook dat er wordt omgeboekt naar andere steden'', zegt Hanita van der Meer van Thomas Cook. Volgens haar duurde de vorige dip in boekingen na de aanslagen in Parijs in november vorig jaar een maand. ,,Het zal nu ook wel weer drie weken of een maand duren voordat de schrik bij mensen wegebt. Op dit moment boeken ze niet'', aldus Van der Meer.

Bij De Jong Intra zijn zo'n tien boekingen voor een stedentrip naar Brussel of vertrek vanaf de luchthaven van de stad geannuleerd. ,,Maar opmerkelijk genoeg werden er dinsdag na de aanslagen toch nog twee boekingen gemaakt voor vertrek vanaf Brussel over twee weken'', vertelt Paul van Laarhoven, manager bij de vakantieaanbieder. Veel verontruste telefoontjes zijn er volgens hem niet. ,,We hebben wel wat vragen gehad van klanten die met de trein naar Parijs gaan over een paar weken. Ze vragen: is het wel veilig om via Brussel te gaan'', aldus Van Laarhoven.

Door de aanslagen en onrust van de afgelopen tijd kiezen mensen volgens hem wel vaker voor andere bestemmingen. ,,Vooral Spanje en Portugal zijn booming. Dat geldt ook voor autobestemmingen als Oostenrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Met bestemmingen als Turkije, Tunesië en Egypte gaat het heel slecht.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu