Streekvervoer wil ook geld voor veiligheid

Streekvervoer wil ook geld voor veiligheid ANP

De vijf streekvervoerders in Nederland willen ook een deel van de 10 miljoen euro die staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) beschikbaar stelt om geweld in het openbaar vervoer tegen te gaan.

Nu gaat nog bijna al het geld naar de NS, zei Connexxion-directeur Juul van Hout woensdag tegen BNR. De streekvervoerders hebben Dijksma een brief gestuurd over de kwestie.

Van Hout benadrukt dat er ook veel incidenten in de bussen en trams in het streekvervoer plaatsvinden. ,,De personen die overlast veroorzaken bij de NS, daar krijgen onze chauffeurs ook mee te maken.''

Flexibele veiligheidsteams

Het steekt de vervoerders dat opnieuw de NS aanleiding is voor overleg en opnieuw het meeste geld krijgt. ,,Wij hebben er in dezelfde mate last van.''

De oplossing waar Dijksma op inzet, het oprichten van flexibele veiligheidsteams, werkt ook in het streekvervoer, weet Van Hout. ,,Die hebben wij gehad in het streekvervoer en die werkten buitengewoon goed. Dat was een pilot bij een aantal bedrijven en die is in 2012 helaas ter ziele gegaan wegens gebrek aan middelen.'' Tijdens de proefperiode zakte het aantal incidenten met een kwart.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu