Strijd tegen overval geldtransport gebundeld

Strijd tegen overval geldtransport gebundeld ANP

Diverse partijen, waaronder de branche zelf, gaan samenwerken om het aantal overvallen op geld- en waardetransporten en geld- en waardedepots te verminderen. De partijen hebben afgesproken zoveel mogelijk relevante informatie met elkaar te delen. Het gaat om informatie over onder meer werkwijzen, signalementen, gebruikte vervoersmiddelen en gereedschappen van de overvallers.

In aanwezigheid van minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie hebben de partijen maandag een convenant getekend. De ondertekenaars zijn de politie, het Openbaar Ministerie, de Koninklijke Marechaussee, De Nederlandsche Bank, gelddrukkerij Koninklijke Joh. Enschedé en de beveiligers en transporteurs G4S Cash Solutions, Geldservice Nederland en SecurCash.

Volgens de Nederlandse Veiligheidsbranche zijn met de informatie-uitwisseling partijen beter voorbereid op het tegengaan van overvallen. ,,Deze samenwerking leidt tot minder risico’s voor beveiligers en vergroot het tegengaan van overvallen op transporten en depots”, aldus Laetitia Griffith van de veiligheidsbranche.

In 2014 sloten politie, Openbaar Ministerie en de vier grootste banken een overeenkomst in de strijd tegen ram- en plofkraken. Het aantal gevallen van dit soort criminaliteit is sindsdien afgenomen.

Nieuws

Meest gelezen

menu