Studentenvereniging uitgesloten van introductie Erasmus om corona

Studentenvereniging uitgesloten van introductie Erasmus om corona ANP

Bij de Rotterdamse studentenvereniging S.S.R. hebben 23 deelnemers van een dispuutreis naar Griekenland corona opgelopen.

Het college van bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft daarom besloten de verenging direct uit te sluiten van alle fysieke en onlineactiviteiten tijdens de zogeheten Eurekaweek, de introductieperiode voor het nieuwe studiejaar. Dat meldt de universiteit.

Inmiddels heeft bron- en contactonderzoek via de GGD-Rijnmond plaatsgevonden en de besmette leden zitten in quarantaine. De Eurekaweek begint komende maandag en duurt tot en met donderdag.

Geen enkel risico

Rector magnificus Rutger Engels begrijpt dat de week belangrijk is voor de vereniging. Maar hij wil geen enkel risico op besmettingen. "De algehele situatie is dermate ernstig - en vanwege de verantwoordelijkheid van de vereniging - dat ik heb besloten de S.S.R. direct uit te sluiten."

Ook vindt Engels het noodzakelijk dat de ontstane situatie grondig wordt geanalyseerd en besproken. Op basis hiervan met het oog op de gedragscode studentenorganisaties beslist het college van bestuur of nog aanvullende maatregelen nodig zijn.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
Coronavirus
menu