Telefoon overleden Dascha gevonden

Telefoon overleden Dascha gevonden ANP

De telefoon van de zestienjarige Dascha Graafsma is gevonden. Het toestel, helemaal stuk en nat, is naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gestuurd. Dat heeft Peter R. de Vries woensdagavond gezegd in het programma RTL Boulevard. De Vries is woordvoerder namens de familie van het meisje uit Hollandsche Rading die eind november hoogstwaarschijnlijk zelfmoord pleegde.

Ze werd midden in de nacht aangereden door een trein, nadat ze enkele uren vermist was na een avondje stappen met vriendinnen. Haar familie bleef met veel vragen achter. Een van die vragen was waar haar telefoon was gebleven.

Uit het onderzoek door de politie is onder meer gebleken dat Dascha de Hilversumse gelegenheid Lets get Down om 02.00 uur ’s nachts zonder jas heeft verlaten na onenigheid met vriendinnen. Toen ze niet terugkwam, werd ze als vermist opgegeven waarna familie, vrienden en politie gingen zoeken. Om 5.20 uur werd het meisje op het spoor bij station Hilversum Sportpark aangereden door een trein.

De Vries liet eind december weten dat de familie tot de conclusie is gekomen dat ,,Dascha een weg volgde die ze zelf heeft gekozen".

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu