'Terreuraanslag bij Parijs voorkomen'

'Terreuraanslag bij Parijs voorkomen' ANP

De Franse politie heeft donderdag naar eigen zeggen een terreuraanslag voorkomen in de buurt van Parijs. Al in de ochtend werd een verdachte aangehouden, zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve. Hij voegde eraan toe dat de voorbereidingen voor een aanslag in ,,een vergevorderd stadium'' waren.

Naar aanleiding van de arrestatie hield de politie 's avonds een grote antiterreuroperatie in Argenteuil, een voorstad van Parijs. Bewoners van meerdere woningen werden geëvacueerd en straten in de buurt werden afgesloten voor verkeer. ,,We zagen veel politieauto's arriveren rond half zes'', zei een bewoner. ,,De politie vertelde ons om thuis te blijven zonder nadere uitleg.''

Ook in Brussel deed de politie invallen. Speciale eenheden pakten zes verdachten op. Volgens de publieke omroep VRT hield de actie verband met de terroristische aanslagen van dinsdag, maar is nog onduidelijk waar de arrestanten precies van worden verdacht.

Schaarbeek

Drie van de verdachten werden opgepakt voor het gebouw van het federaal parket in de Belgische hoofdstad. Ze werden daar uit een auto gesleurd en afgevoerd. Wat ze er deden is nog onduidelijk. Een persoon werd elders in Brussel opgepakt, twee in Jette, dat ook in het hoofdstedelijk gewest ligt. Volgens Belgische media waren ook huiszoekingen in voorstad Schaarbeek.

Volgens de Franse minister Cazeneuve is er ,,momenteel geen tastbaar bewijs'' dat er een verband is tussen het terroristische complot in Parijs en de aanslagen die Brussel dinsdag troffen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu