Toeristen mogen begin mei weer in hun Zeeuwse vakantiehuis

Toeristen mogen begin mei weer in hun Zeeuwse vakantiehuis ANP

Eigenaren van een tweede woning in Zeeland mogen vanaf begin mei weer in hun vakantieverblijf overnachten. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland vrijdag bekendgemaakt na overleg met de Zeeuwse burgemeesters en toeristensector.

Volgende week wordt de precieze datum bekend. Vanaf dat moment mag ook een klein deel van de accommodaties weer worden verhuurd.

De veiligheidsregio wil met deze maatregel "in beheersbare stappen gasten verwelkomen in Zeeland", aldus een persbericht. De veiligheidsregio denkt dat in de eerste fase 15 procent van de totale accommodaties open kan.

"We willen zoveel mogelijk grip houden in de crisis, op het coronavirus, op de zorgvraag en daarom ook op ons toerisme", aldus voorzitter Jan Lonink van de Veiligheidsregio Zeeland. "Met deze eerste stap zetten we weloverwogen een stap vooruit. En we geven hiermee perspectief. Dat past bij een zorgvuldig beleid voor Zeeland waarin we samen leren omgaan met de coronasituatie. Want ook binnen de nieuwe werkelijkheid willen we onze Zeeuwse gastvrijheid weer de ruimte geven."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu