Topvrouw SVB treedt terug

Topvrouw SVB treedt terug ANP

Voorzitter Nicoly Vermeulen van de raad van bestuur van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) vertrekt. De SVB kwam in opspraak toen er begin 2015 grote problemen ontstonden met de uitbetaling van het persoonsgebonden budget (pgb). Vermeulen maakte daar excuses voor.

,,Met de voorzitter van de Raad van bestuur van de SVB, mevrouw Vermeulen, ben ik overeengekomen haar met ingang van 1 februari 2016 ontslag te geven'', schrijft staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) vrijdag aan de Kamer. Ook stelt de bewindsvrouw tijdelijk een extern adviseur aan om de ICT en bedrijfsvoering bij de SVB te verbeteren.

De SVB heeft onder Vermeulen flinke stappen vooruit gezet, aldus de staatssecretaris. ,,Tegelijk moet ik constateren dat de SVB in dezelfde periode met zwaarwegende problemen is geconfronteerd. De noodzaak om de organisatie van de SVB toe te rusten op huidige en toekomstige uitdagingen is echter onverminderd groot. Een nieuwe fase, nieuw leiderschap.''

Vermeulen gaf zes jaar leiding aan het bedrijf dat ook de betalingen voor de kinderbijslag, aow en nabestaandenwet verzorgt. Tot ze een nieuwe baan heeft gevonden kan ze tot uiterlijk 1 februari 2018 aan de slag op het ministerie van Sociale Zaken. José Lazeroms, lid van de Raad van Bestuur UWV, neemt tot 1 mei de leiding van de SVB op zich. In de tussentijd wordt gezocht naar een nieuwe voorzitter.

Nieuws

menu