Tramschutter Gökmen T. op 13 mei voor rechter in zedenzaak

Tramschutter Gökmen T. op 13 mei voor rechter in zedenzaak ANP

De rechtbank in Utrecht behandelt op 13 mei de zedenzaak tegen Gökmen T., de inmiddels onherroepelijk tot levenslang veroordeelde tramschutter. T. pleegde op 18 maart vorig jaar met een vuurwapen een aanslag in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht, die aan vier mensen het leven kostte.

In de zedenzaak verdenkt het Openbaar Ministerie de 38-jarige T. van verkrachting van zijn vriendin, op 10 juli 2017. Volgens een woordvoerder van de rechtbank zal T. niet bij de zitting aanwezig zijn. De rechtbank vindt het niet nodig hem tot verschijnen te dwingen. Dat deed de rechter in de zaak over de tramaanslag wel.

T. zat in de verkrachtingszaak een tijd in voorarrest. De zaak werd vorige jaar zomer voor onbepaalde tijd uitgesteld. Een week voor de tramaanslag kwam T. op last van het gerechtshof op vrije voeten. Volgens justitie waren er destijds geen signalen dat T. plannen had een ernstig misdrijf te plegen. Op 20 maart legde de rechtbank hem levenslang op, conform de eis van het OM. T. heeft afgezien van hoger beroep.

Vanwege de coronamaatregelen kan de zitting op 13 mei niet worden bijgewoond door publiek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu