Traumachirurgen adviseren motorrijders weekend thuis te blijven

Traumachirurgen adviseren motorrijders weekend thuis te blijven ANP

Traumachirurgen adviseren motorrijders en wielrenners om tijdens het paasweekend thuis te blijven om ongelukken te voorkomen. De capaciteit in Nederlandse ziekenhuizen is momenteel beperkt om verkeersslachtoffers op te nemen en te opereren, waarschuwt de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie.

Door het grote aantal coronaslachtoffers hebben ziekenhuizen nauwelijks capaciteit voor spoedoperaties en liggen de intensivecareafdelingen vol. "Hierdoor zijn er op dit moment beperkte mogelijkheden om grote aantallen patiënten met botbreuken en andere ernstige letsels te kunnen behandelen. Daarom maken traumachirurgen zich zorgen als Nederland tijdens komend paasweekend vanwege het mooie weer massaal op de motor of racefiets stapt."

Traumachirurgen voeren elk jaar in het paasweekend een groot aantal operaties uit vanwege letsel bij motorrijders en wielrenners. "Het is heel begrijpelijk dat mensen met dit mooie weer naar buiten willen. Toch kunnen wij alleen maar adviseren om zo veel mogelijk thuis te blijven en proberen te voorkomen dat er nare ongelukken gebeuren", laat de vereniging voor traumachirurgen weten. "Mochten mensen toch per se op de motorfiets of racefiets willen stappen, wees dan extra voorzichtig en geniet op een veilige manier van het mooie weer."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu