Twee arrestaties na vondst explosief materiaal in flat Groningen

Twee arrestaties na vondst explosief materiaal in flat Groningen ANP

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft explosief materiaal gevonden in de woning van de flat aan de Wibenaheerd in Groningen waar vrijdagavond een explosie plaatsvond. De twee bewoners die daarbij lichtgewond raakten zijn aangehouden, aldus de politie.

De stof wordt uit het zwaarbeschadigde appartement gehaald en afgevoerd. De veiligheidsdiensten gaan zondagochtend als het weer licht is verder met het onderzoek. Ze willen er zeker van zijn dat er niet nog meer van de explosieve stof onder het puin ligt. Om wat voor explosief materiaal het gaat, is niet bekendgemaakt, maar volgens een woordvoerder van de politie hoort dat niet bij iemand thuis te liggen.

De circa vijftig bewoners van de flat en omliggende woningen kunnen voorlopig nog niet naar huis. Voor hen wordt, indien nodig, opvang geregeld. Onder begeleiding van de autoriteiten mogen ze eventueel medicijnen of achtergebleven huisdieren ophalen.

De politie ging zaterdagavond over tot ontruiming, nadat er informatie was binnengekomen over mogelijke explosieve stoffen in de woning van flat in de wijk Beijum-Oost. Wat de oorzaak is geweest van de explosie is nog niet bekend. Wel staat vast dat daar een oven met gasfornuis bij was betrokken. Door de explosie werd een deel van de gevel uit de flat geblazen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu