Tweede Kamer kritisch over nieuwe foto's van bruiloft Grapperhaus

Tweede Kamer kritisch over nieuwe foto's van bruiloft Grapperhaus ANP

In de Tweede Kamer wordt kritisch gereageerd op foto's van de bruiloft van minister Ferd Grapperhaus die dinsdagavond werden getoond door het SBS-programma Shownieuws. Daarop is te zien hoe de minister zelf de coronaregels overtreedt.

Op een van de foto's staat Grapperhaus naast een van zijn gasten, met een arm om haar heen. Op een andere lijkt hij iemand de hand te schudden.

Veel partijen reageerden vorige week, toen vooral de gasten op de bruiloft het niet altijd even nauw leken te nemen met de regels, nog terughoudend. Dat is woensdag anders. Een vergissing maken en even te dicht bij een ander staan, kan ons allemaal overkomen", zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver. "Maar handen schudden dat doe je gewoon niet, zeker niet als minister van Justitie. Het was de eerste afspraak die we in maart met zijn allen maakten."

Gezagsprobleem

De Kamer debatteert woensdag weer over corona, ook Grapperhaus zal bij dat debat aanwezig zijn. Volgens de PvdA zal het kabinet moeten uitleggen hoe het zijn gezag wil herstellen. Door de beelden van Grapperhaus is er volgens de partij een gezagsprobleem ontstaan, omdat boa’s en agenten discussie krijgen op straat bij de handhaving.

Volgens PVV-voorman Geert Wilders wordt Grapperhaus "met de minuut ongeloofwaardiger".

"Het gaat mij niet eens over de anderhalve meter (want wij waren altijd tegen de anderhalve metersamenleving) of het maken van een fout", laat hij in een reactie weten. "Voor iemand als Grapperhaus die anderen stevig de maat neemt en aso’s noemt en forse boetes uitdeelt aan gewone mensen en bedrijven, is dit een totale afgang."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu