Uitspraak in liquidatiezaak flatspringers Breda

Uitspraak in liquidatiezaak flatspringers Breda ANP

De rechtbank in Breda doet donderdag uitspraak in de zaak tegen twee mannen in Breda die worden verdacht van de moord op hun plaatsgenoot Soufian Zouagh ruim twee jaar geleden. Tegen Azzedine A. en Anel B. is twintig jaar cel geëist.

De politie vond het lijk van Zouagh (25) januari 2018 na een achtervolging van de twee mannen. Die hadden zich verdacht gedragen en vluchtten in de auto van het latere slachtoffer naar diens flat. Daar sprongen de twee, toen de politie binnenkwam, van drie hoog van het balkon af. Daarna stuitte de politie op het lichaam. Het motief is onduidelijk gebleven.

De politie vond onder meer DNA van de twee verdachten op de wapens waarmee Z. is doodgeschoten. Ook hadden de twee kruitsporen op hun handen.

De Brabanders ontkennen dat zij iets met de dood van de man te maken hebben, hij was volgens hen een vriend. Naar eigen zeggen zagen ze een vijand van het slachtoffer in de auto rijden toen ze zelf op inbrekerspad waren. Ze namen de auto over en wilden die terugbrengen naar het slachtoffer. In de auto bekeken ze de vuurwapens in de tas van de Bredanaar. Dat verklaart volgens hen hun DNA op het pistool en de revolver.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu