Uitspraak zaak jongen die klasgenoot doodstak

Uitspraak zaak jongen die klasgenoot doodstak ANP

De zeventienjarige Anthony D. uit Rijswijk hoort donderdag of hij straf krijgt. Hij stak in oktober 2014 zijn vijftienjarige klasgenoot Wesley dood op een middelbare school in Voorburg. Anthony is aangeklaagd voor moord, maar zegt zelf dat het noodweer was.

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep twintig maanden cel en jeugd-tbs geëist voor moord. Dat was ook de straf die de rechtbank in 2015 oplegde. Anthony was in hoger beroep gegaan. Hij geeft toe dat hij Wesley heeft doodgestoken, maar zegt dat het geen moord was. Ook vond hij de straf te hoog.

Anthony en Wesley kregen ruzie tijdens een les Nederlands op het Corbulo College. In de pauze pakte Anthony een mes uit zijn kluisje. Hij liep naar Wesley en stak hem in zijn nek. Wesley liep zwaargewond de school in en bezweek in het kantoor van de adjunct-directeur aan zijn verwondingen.

Anthony zei zelf dat hij jarenlang werd gepest, maar de rechtbank geloofde dat niet. Ook was er volgens de rechters geen sprake van noodweer. Anthony zou al eerder hebben gezegd dat hij Wesley haatte en hem wilde ,,afknallen''.

Nieuws

Meest gelezen

menu