Vérian ontslaat 537 thuiszorgmedewerkers

Vérian ontslaat 537 thuiszorgmedewerkers ANP

Thuiszorgbedrijf Vérian heeft ontslag aangevraagd voor 537 medewerkers. Dat maakte het Gelderse bedrijf vrijdag bekend.

De reden voor de organisatie is dat gemeenten, waaronder Apeldoorn, onvoldoende betalen voor de thuiszorgdiensten van het bedrijf. Het bedrijf heeft ,,te veel medewerkers met een te hoog loon'' in dienst. Vérian heeft de contracten met de betreffende gemeenten opgezegd. Het geld dat Vérian van de gemeenten ontvangt is ,,niet toereikend meer''.

Volgens het bedrijf hebben de gevoerde gesprekken met de gemeenten niets opgeleverd. ,,Daarom is een besluit om te stoppen onvermijdelijk geworden. Een beslissing die we zeer betreuren'', aldus het thuiszorgbedrijf.

Apeldoorn

In Apeldoorn schrapt Vérian het gros van de banen, het gaat om 364 medewerkers. De rest van de zorgverleners die hun baan kwijtraken zijn werkzaam in onder meer Beuningen, Ermelo,Putten en Zwolle.

Vérian zegt ,,intensief contact'' te hebben met andere zorgaanbieders om de zorg rond medewerkers en cliënten te waarborgen. ,,Uiteraard zoeken we naar mogelijkheden om de klant-medewerker combinaties in takt te houden. In Apeldoorn bevindt zich dit in een vergevorderd stadium'', aldus het bedrijf.

In totaal werken er ongeveer 3300 mensen bij de onderneming. De vakbonden lieten eerder op de dag al weten dat Vérian een reorganisatie zou aankondigen. Het personeel is inmiddels op de hoogte gebracht van de reorganisatieplannen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu