Vakantiepret duizenden mensen op de tocht. Schiphol annuleert definitief tientallen vluchten per dag in zomervakantie

Luchtvaartmaatschappijen zullen komende dagen tienduizenden vakantiegangers moeten omboeken of teleurstellen. Schiphol gaat definitief vluchten schrappen in de zomervakantie.

Vliegveld Brussel verwacht drukte, omboeken geadviseerd

Vliegveld Brussel verwacht drukte, omboeken geadviseerd ANP

Schipholbaas Dick Benschop hield enkele weken geleden de optie al uitdrukkelijk open: om chaos zoals in de meivakantie te voorkomen noemde hij de optie om deze zomer op de drukste momenten vluchten te annuleren. De luchthaven maakt donderdag bekend hoeveel vluchten geschrapt moeten worden in verband met personeelsgebrek bij met name de handbagagecontrole.

Dat melden meerdere bronnen uit Den Haag en de reis- en luchtvaartsector. Het schrappen van vluchten hing al weken in de lucht. De afgelopen tijd had Schiphol al gevraagd aan de vliegmaatschappijen om vrijwillig vluchten te annuleren, maar geen enkele wilde dat.

Er is ruimte aangevraagd om tot 30 procent van de vluchten te schrappen, maar bronnen melden dat dit iets minder drastisch zal zijn. Dat zal in de praktijk neerkomen op tientallen vluchten per dag, die ook nog voor een deel kunnen verplaatsen naar regionale luchthavens. Maar het hangt ook af van de luchtvaartmaatschappij en het soort reis. Toeristen met pakketreizen laten zich lastiger omboeken dan een passagier met een ticket naar een bestemming die dagelijks wordt aangevlogen.

Falend personeelsbeleid

Nieuws

Meest gelezen

menu