Van Rijn kijkt naar aanvullende maatregelen sportscholen

Van Rijn kijkt naar aanvullende maatregelen sportscholen ANP

Het kabinet is bereid te kijken naar extra maatregelen die de sportscholen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te verminderen. Dat zei minister Martin van Rijn (Medische Zorg en Sport) na een "goed gesprek" met vertegenwoordigers van de branche.

Volgens de huidige planning van het kabinet mogen sportscholen pas weer op 1 september hun deuren openen. Daarover is de sector bijzonder teleurgesteld.

Tijdens het video-overleg verklaarde de branche met extra stappen de risico's te kunnen verminderen. Daarbij moet volgens de bewindsman gedacht worden aan bijvoorbeeld "de intensiteit van het sporten", de hoeveelheid mensen die worden toegestaan in een sportschool en het aantal aanwezige apparaten.

Aanvullende maatregelen

Van Rijn verwacht de lijst met aanvullende maatregelen snel van de branche te ontvangen, deze week of volgende week al. Hij zal er dan naar kijken en advies over vragen aan het OMT, het deskundigenteam dat het kabinet adviseert.

Wanneer hij de sportscholen dan meer duidelijkheid kan geven, kon Van Rijn niet zeggen. Maar het zal na 1 juni zijn, zei hij.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu