Van der G. nog niet af van reclassering

Van der G. nog niet af van reclassering ANP

Volkert van der G. gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter dinsdag dat hij verplicht iedere drie maanden bij de reclassering langs moet. Dat heeft zijn advocaat Willem Jebbink laten weten. De rechter in Den Haag oordeelde in een kort geding dat de moordenaar van Pim Fortuyn zich moet blijven melden.

Van der G. eiste dat hij niet meer elke drie maanden verplicht langs hoeft bij de reclassering. Vorige maand oordeelde de rechtbank in een ander kort geding nog dat hij niet langer verplicht psychologische behandelingen of begeleiding hoeft te ondergaan. Het Openbaar Ministerie is in beroep gegaan tegen deze uitspraak.

De nabestaanden van Fortuyn laten in een reactie via hun advocaat weten verheugd te zijn over het oordeel van de rechter. Verder zeggen zij zich te storen aan de manier waarop Van der G. zich opstelt en dat hij in hun ogen parasiteert op de rechtsstaat.

Eerder al vocht Van der G. met succes het dragen van een enkelband aan. Hij kwam in mei 2014 onder voorwaarden vrij. Hij had toen twee derde van zijn straf van achttien jaar cel uitgezeten. Hij schoot politicus Pim Fortuyn op 6 mei 2002 op het Mediapark in Hilversum dood.

Het uitgewerkte vonnis verschijnt uiterlijk volgende week, heeft de rechtbank laten weten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu