Van der G. opnieuw voor de rechter

Van der G. opnieuw voor de rechter ANP

Volkert van der G. moet opnieuw voor de rechter verschijnen. Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen de uitspraak van het kort geding in februari. Daarin oordeelde de rechter dat de moordenaar van Pim Fortuyn niet langer verplicht psychologische behandelingen hoeft te ondergaan.

De rechter stelde dat de opgelegde voorwaarde geen ruimte laat voor het aanwijzen van een psycholoog nu de psychiater niet meer betrokken is. Het OM laat vrijdag weten het hiermee niet eens te zijn. Het OM vindt dat de rechter de bijzondere voorwaarde en het feitelijk verloop te beperkt heeft uitgelegd.

Willem Jebbink, de advocaat van Van der G., wilde niet ingaan op de beslissing van het OM. ,,Ik heb hier geen commentaar op. Dat is het standpunt'', aldus Jebbink.

Eerder al vocht Van der G. met succes het dragen van een enkelband aan. Hij kwam in mei 2014 onder voorwaarden vrij. Hij had toen twee derde van zijn straf van achttien jaar uitgezeten. Hij schoot politicus Pim Fortuyn op 6 mei 2002 op het Mediapark in Hilversum dood.

Nieuws

Meest gelezen

menu