Van der Steur blijft 'hakken'

Van der Steur blijft 'hakken' ANP

,,Waar gehakt wordt, vallen spaanders en zoals mijn moeder zei: wie geen fouten maakt, maakt meestal niks''. Zo reageerde justitieminister Ard van der Steur vrijdag op het feit dat hij nu al een paar keer excuses heeft aangeboden omdat er dingen op zijn terrein verkeerd zijn gegaan.

Donderdag verontschuldigde hij zich publiekelijk bij professor George Maat, die door hem onheus werd bejegend nadat hij een lezing met foto's had gehouden over zijn onderzoek naar de slachtoffers van de MH17. Eerder ging hij in de fout in de zaak van Volkert van der G. en de afwikkeling van de zogenoemde Teevendeal.

,,Ik had veel meer als minister moeten reageren'', aldus de bewindsman die opnieuw zei dat hij zich had laten leiden door zijn emoties. ,,Ik was erg geraakt'', zei hij, met name door de reactie bij de nabestaanden. Hij hoopt dat Nederland toch een minister ziet ,,die hard werkt en die ervoor uitkomt als er fouten worden gemaakt.'' Die kan hij voor de toekomst niet uitsluiten, al gaat hij zijn best doen om ze te voorkomen. ,,Ik blijf hakken.''

Hij vindt het goed dat er een debat over de kwestie-Maat komt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu