Massale vechtpartij tussen groepen 'voetbalsupporters' bij station Leeuwarden. Treinverkeer enige tijd stilgelegd

De politie was massaal aanwezig bij het station in Leeuwarden.

De politie was massaal aanwezig bij het station in Leeuwarden. Foto KappersMedia

In Leeuwarden zijn groepen mannen met elkaar in confrontatie gekomen. Dat gebeurde in de buurt van het treinstation. Het treinverkeer moest korte tijd worden stilgelegd door de situatie.

In Leeuwarden zochten voor het station zo’n 30 tot 40 personen de confrontatie met elkaar op, zegt politiewoordvoerder Renate Winkel.

Omdat mensen op het spoor liepen werd het treinverkeer op last van de politie enige tijd stilgelegd. Inmiddels rijden de treinen weer.

Of het om voetbalsupporters ging, kon Winkel om privacyredenen niet zeggen. Wel zegt ze dat er beelden rondgaan van het incident op sociale media. Daar is een filmpje te zien geplaatst door iemand die zegt dat het gaat om een vechtpartij tussen supporters van SC Cambuur en SC Heerenveen. Te zien is hoe mannen met elkaar op de vuist gaan.

Volgens Winkel zijn er aanhoudingen verricht, wie de arrestanten zijn en waarvoor ze zijn aangehouden kon ze niet vertellen. Of er gewonden zijn gevallen is ook onduidelijk, geeft ze aan. Zaterdag is daarover waarschijnlijk meer bekend.

Rond tien uur was er nog veel politie aanwezig in de binnenstad van Leeuwarden.