'Veel te druk' in de Bollenstreek, wegen tussen de velden dicht

'Veel te druk' in de Bollenstreek, wegen tussen de velden dicht ANP

Het was zaterdag veel te druk in de Bollenstreek. Dat laten de burgemeesters van Hillegom, Lisse en Teylingen weten. De wegen tussen de bloembollenvelden worden daarom afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, wielrenners en mountainbikers. Doorgaande wegen zijn wel voor iedereen nog toegankelijk.

Handhavers zullen extra opletten of mensen zich aan de regels houden en delen eventueel boetes uit. Mocht het alsnog te druk worden, dan gelden de afzettingen ook voor fietsers en wandelaars.

De burgemeesters zijn "teleurgesteld" dat ondanks herhaaldelijk verzoek om niet te komen, toch veel mensen naar de bollenvelden kwamen. Daardoor konden mensen geen 1,5 meter afstand van elkaar houden. "We snappen dat mensen graag naar de Bollenstreek komen in deze tijd. Maar het kan echt niet in deze coronacrisis", zeggen ze in een verklaring. "Blijf dicht bij huis. Die 1,5 meter is zo belangrijk."

Vanwege de drukte werd zaterdag in de loop van de dag al besloten meerdere wegen af te zetten voor gemotoriseerd verkeer en groepjes wielrenners.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu