Verdachten 'Arnhemse terreurcel' blijven in de cel

Verdachten 'Arnhemse terreurcel' blijven in de cel ANP

De zes mannen die verdacht worden van het beramen van een aanslag op een evenement in Nederland, blijven in de cel. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam dinsdag bepaald. Eigenlijk zou de inhoudelijke behandeling van hun rechtszaak afgelopen week beginnen, maar door de strenge coronamaatregelen wordt dat verplaatst naar half juni.

Voor de behandeling van de zaak van de 'Arnhemse terreurverdachten' waren tien zittingsdagen uitgetrokken. Deze zijn nu vanaf half juni tot en met begin juli ingeruimd, mits de maatregelen rond het besmettelijke virus dan niet meer van kracht zijn, benadrukte de rechtbank.

Hoofdverdachte Hardi N. uit Arnhem en vijf medeverdachten werden in september 2018 tijdens een grote operatie opgepakt, omdat ze een aanslag op een evenement zouden beramen. Nederland was met de arrestaties aan een grote aanslag ontsnapt, stelde justitie destijds. Inlichtingendiensten kregen de veronderstelde terreurcel tijdig in het vizier en wisten te infiltreren. De mannen werden opgepakt in een vakantiehuisje in Weert.

Bij huiszoekingen werden destijds kunstmest en chemicaliën gevonden, voldoende om een halve kilo explosieven te maken. Welk evenement de mannen op het oog hadden, als ze dat al hadden, is niet bekend. De zes zitten sinds hun aanhouding in voorarrest.

Nieuws

Meest gelezen

menu