Verhaal Rutger Bregman wordt Hollywood-film

Verhaal Rutger Bregman wordt Hollywood-film ANP

Productiebedrijf New Regency, de maker van Hollywood-blockbusters The Revenant en 12 Years a Slave, heeft de rechten verworven van het opmerkelijke en waargebeurde verhaal over een groep Tongaanse tieners die in 1966 meer dan een jaar op een onbewoond eiland in de Stille Oceaan overleefden. Het verhaal kwam recent boven water nadat de Nederlandse historicus en schrijver Rutger Bregman erover schreef.

Bregman tekende het verhaal over de zes vrienden op voor zijn boek De meeste mensen deugen, dat in Nederland in september uitkwam. Een preview van de Engelse vertaling verscheen twee weken geleden in The Guardian. Talloze filmstudio's stonden daarna in de rij om het bijzondere verhaal te mogen verfilmen.

Het verhaal gaat over zes jongens die zich in 1965 verveelden, een vissersboot stalen en op avontuur gingen. In een storm raakte de boot op drift en spoelden ze na acht dagen aan op een afgelegen onbewoond eiland. Door samen te werken wisten de tieners te overleven en na vijftien maanden werden ze gered door een Australische zeeman. Bregman schreef het verhaal op onder de noemer 'the real Lord of the Flies', een verwijzing naar de literaire klassieker Lord of the Flies.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu