Vermeende serieverkrachter blijft zwijgen

Vermeende serieverkrachter blijft zwijgen ANP

De vermeende Utrechtse serieverkrachter blijft zwijgen. ,,Ik blijf mij beroepen op mijn zwijgrecht'', zei hij maandag aan het begin van de inhoudelijke behandeling van zijn zaak.

Daar zijn veel belangstellenden op afgekomen. In de rechtbank in Utrecht zijn drie zalen gereserveerd voor de zaak, in twee van de drie zalen kunnen belangstellenden alles volgen via een videoverbinding. Een van de zalen is gereserveerd voor de slachtoffers. Het Openbaar Ministerie (OM) verwacht dat drie slachtoffers een verklaring zullen afleggen in de zaak.

Gerard T. werd in 2014 aangehouden, nadat DNA-onderzoek hem had gekoppeld aan een aantal verkrachtingszaken die aan de beruchte Utrechtse serieverkrachter worden toegeschreven. T. moest DNA afstaan na een veroordeling voor fietsendiefstal.

Onrust

T. wordt vervolgd voor in totaal vier verkrachtingen. In achttien andere gevallen is er onvoldoende bewijs tegen hem, omdat die verdenkingen niet werden ondersteund met DNA-materiaal van de verdachte.

De gewelddadige Utrechtse serieverkrachter was in 1995 en 1996 actief en zorgde voor grote onrust. Na enkele jaren stilte sloeg hij in 2001 opnieuw toe.

T. heeft altijd ontkend iets met de zaak te maken te hebben, maar tegen een politie-infiltrant in het huis van bewaring zou hij hebben bekend dat hij de Utrechtse serieverkrachter is. Zijn advocaat trekt de bekentenis in twijfel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu