Vier jaar cel beachvolleyballer Van de V.

ANP

Beachvolleyballer Steven van de V. moet vier jaar de cel in. De nationaal kampioen is maandag door een Engelse rechtbank tot die straf veroordeeld wegens seks met een twaalfjarige. Dat geldt vanwege de leeftijd van het meisje als verkrachting, ongeacht of zij instemde.

De nu 21-jarige Van de V. bekende in februari dat hij in 2014 inderdaad tot driemaal toe seks had gehad met het meisje. Destijds was hij zelf negentien en hij wist hij hoe oud het meisje was. Hij gaf haar bovendien alcohol. In januari van dit jaar was hij al uitgeleverd aan Groot-Brittannië.

,,Van de V. had veel contact met zijn slachtoffer via social media, voordat hij de fout in ging'', legde rechercheur Tejinder Sidhu uit. De openbaar aanklager vulde aan: ,,Ze vertrouwde hem en geloofde dat hij van haar hield, maar was gezien haar leeftijd niet in staat om toestemming te geven voor de seks.''

Lijst van zedenmisdadigers

De straf van Van de V. gaat direct in. Hij wordt bovendien opgenomen op de Britse lijst van zedenmisdadigers

Ten tijde van zijn bekentenis begin dit jaar wist in Nederland nog vrijwel niemand wat er met Van de V. aan de hand was. De Nederlandse volleybalbond, zijn oud-manager en zijn volleybalpartner Dirk Boehlé hoorden er toen pas van. Boehlé brak direct met Van de V., met wie hij in augustus 2015 nog nationaal kampioen was geworden.

Nieuws

Meest gelezen

menu