Vijfde nederlaag op rij voor Feyenoord

Vijfde nederlaag op rij voor Feyenoord ANP

Feyenoord heeft een historisch dieptepunt bereikt in de clubhistorie. De Rotterdamse volksclub incasseerde zondag in De Kuip de vijfde competitienederlaag op rij, dit keer tegen ADO Den Haag: 0-2. Nog nooit verloor Feyenoord vijf wedstrijden achter elkaar in de eredivisie. Twee voormalige Rotterdamse jeugdspelers, Kevin Jansen en Gianni Zuiverloon, bezorgden hun oude liefde een negatief clubrecord.

Aan het einde van de jaren tachtig moest Feyenoord ook eens vijf nederlagen op rij incasseren, maar daar zat toen een bekerwedstrijd bij. Het toernooi om de KNVB-beker is nu het laatste redmiddel voor de zwalkende ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst. Feyenoord gaat woensdag naar Kerkrade voor de kwartfinale tegen Roda JC. Uitschakeling zou betekenen dat Feyenoord in één maand het hele seizoen heeft verprutst.

Het fors versterkte Feyenoord ging in de eerste seizoenshelft mee in het spoor van Ajax en PSV. Hardop werd in Rotterdam al weer gedroomd van de Coolsingel. De nederlaag vlak voor de winterstop tegen NEC zorgde er echter voor dat Feyenoord met een kater het nieuwe jaar in ging. Deze maand incasseerde het Rotterdamse elftal klap na klap. PSV, AZ en sc Heerenveen waren de afgelopen twee weken allemaal te sterk en ook ADO Den Haag profiteerde dankbaar van het volledig afgebrokkelde zelfvertrouwen van de Feyenoorders.

Ommekeer

In een poging voor een ommekeer te zorgen, gooide Van Bronckhorst zijn elftal om. Hij passeerde de verdedigers Sven van Beek en Miquel Nelom en gaf de voorkeur aan de zomeraanwinsten Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin. Voorin stond aanvoerder Dirk Kuijt in de spits, Bilal Basaçikoglu mocht het op rechts proberen. Effect hadden al die wijzigingen niet. Feyenoord speelde zonder idee, zonder overtuiging en zonder zelfvertrouwen.

ADO kwam kort voor rust op voorsprong via Jansen, die de bal kon binnenlopen nadat Mike Havenaar bij de tweede paal een voorzet van Zuiverloon voor zijn voeten had gekopt. Zuiverloon zelf kon na uur ongehinderd zijn oude liefde naar een historisch dieptepunt schieten: 0-2.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu